Direktlänk till inlägg 28 april 2007

Sanningen (hm, typ igen)

Av Anna - 28 april 2007 17:53

Den viktigaste insikten är att människan i det stora hela inte kan göra mycket för att påverka sitt öde.

Och att lyckan inte finns i ett obegränsat lager. Man kan helt enkelt inte alltid vara lycklig, men man kan göra det bästa av sin situation.

Leva i nuet är ett så uttjatat råd. Men det ligger så mycket i det. Man måste bara hitta sitt eget sätt att leva i nuet. Framtiden är ju också viktig.

För mig innebär "leva i nuet" att göra nuet till ett så lyckligt ögonblick som möjligt. Om man är riktigt deppig blir man kanske inte gladare av att försöka tänka positivt, men man kan i alla fall försöka önskedrömma lite. Det går alltid att göra stunden mer bekväm.


Den största insikten är ändå Gud eller den högre makten.

Jag kan ändra mitt liv till det bättre just nu. Jag kan till viss del påverka min framtid. Men jag kan inte förändra ödet.

<> Kanske kan jag prata med NA imorgon och göra honom till en hjälpande hand på vägen mot ettt i allmänhet nöjdare jag. Men Gud och ödet eller vad man nu ska kalla den makten, vet redan hur det ska bli tillslut. Hur mitt liv kommer se ut på ett ungefär.

Min syn på det förutbestämda livet kan jag dock ändra lite på.


<>Det är lite som med kroppen man föds i. Man har en kropp som inte är så mycket att förändra egentligen. Man kan vara nöjd eller missnöjd. Det är till största delen ett beslut man fattar själv.

<>Det går att anpassa kroppen efter de allmänna idealen, men det gör dig knappast lyckligare eftersom det inte kommer förändra din inställning till din kropp. Gud har givit dej något som du kan se på ett positivt eller negativt sett.


•••••


No rien de rien

No je no regrette rien


Nu vet jag inte om det där var perfekt stavning, men det tycker jag inte kan förväntas av mig eftersom jag inte har läst franska över huvud taget.


Och det där stämmer.

<>Mitt liv kanske kan vara pestigt ibland. Men om jag kunde åka tillbaka i tiden skulle jag inte förändra något. Inget "de där" gör är mer meningsfullt än det jag gör. Inget de gör är bättre eller skänker dem mer lycka. Och troligtvis vet de inte om hur man gör för att vara lycklig heller.

Om jag ändrade något i min historia skulle jag missa alla insikter. Speciellt de här senaste som poppade upp i mitt huvud när jag gick hem ifrån tåget idag.


Nu ska jag berätta en wonderful thing som jag har åtsakommit idag.

Jag gick på stan utan smink och i luffiga mjukisbyxor och skabbkläder och kände mig inte dålig äcklig eller motbjudande på något sätt. Utom när jag stog och väntade på att Lillis utanför provrummen och var röd i ansiktet som en gris för att det var så varmt. Fast inte ens då drabbades jag av något såntdär intensivt självhat som annars brukar framträda så fort jag tänker på mig själv utan smink.


I övrigt har jag suttit på ett café och gått igenom hela Ninas skolgångshistoria. Fast det var mycket mysigare än det låter. Hoppas Nina inte tar det som en förolämpning.

<>Så har jag köpt en klänning på H&M's barnavdelning också. Den var söt. Fast jag kommer säkert avsky hur jag ser ut i den när jag har kommit ur min självgoda period. Hoppas den stunden aldrig kommer.


Det har varit en mysig lördag trots att kvällen kommer bli rätt trist.

Kram och puss

 
ANNONS
 
adina

adina

28 april 2007 19:44

vad fin din blogg är!!!=)

http://www.adiiina.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 4 maj 2010 21:08

I'd tell you sad stories of my childhood   Dreams dreams, of when we had just everything dreams of me and you And it seems it seems that i can't shake those memories I wonder if you have the same dreams too   The littelest things they...

Av Anna - 18 februari 2010 19:20

I wanna be forgotten And I don't wanna be reminded You say please don't make this harder No I won't yet   I wanna be beside her She wanna be admired You say please don't make this harder No I won't yet   Oh dear, is it really all ...

Av Anna - 3 augusti 2009 18:01

He left no time to regret Kept his dick wet With his same old safe bet Me and my head high And my tears dry Get on without my guy You went back to what you knew So far removed from all that we went through And I tread a troubled track My odds are sta...

Av Anna - 21 juli 2009 19:38

Suerte que en el sur hayas nacido y que burlemos las distancias Suerte que es haberte conocido y por tramar tierras extrañas yo puedo escalar los andes solo por ir a contar tus lunares contigo celebro y sufro todo mis alegrias y mis males   Sabes que...

Av Anna - 3 juli 2009 20:44

So... so you think you can tell, heaven from hell, blue skies from pain? Can you tell a green field from a cold steel rail? A smile from a veil? Do you think you can tell?   Did they get you to trade your heroes for ghosts? hot ashes for trees, hot a...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se